Do súťaže Literárneho Kežmarku vo svojich študentských časoch posielala svoje práce, niektoré z nich boli aj ocenené. Na 56. LK sa môžete tešiť na jej koncert s kapelou, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 30. septembra 2021 o 19.00 h vo veľkej sále Mestského kultúrneho strediska. Vstup je voľný!

Speváčka a herečka patrí k najvýraznejším osobnostiam slovenskej scény. Pri vydávaní svojich hudobných albumov sa síce neponáhľa, ale zato je to vždy veľká udalosť. Aktuálny album More natočila a vydala v závere roka 2018, skoro po šiestich rokoch od posledného albumu Just!. Album More je hudobne aj textársky, ako vždy, Dorotin autorský materiál „od klavíra“, tentokrát však celkom inak podaný a zaranžovaný aj vďaka novej, majstrovskej kapele. Z polovice konceptuálny, inšpirovaný cestovateľskou dušou speváčky, skladateľky, herečky, spisovateľky ale aj publicistky. Aktuálne dokončila svoj nový album TEN.

Dorota sa živila aj ako moderátorka, napísala autobiografiu Fulmaya. V súčasnosti prevádzkuje svoju dobrodružnú cestovnú kanceláriu, robí hudbu a píše knihy.