Päťdesiaty štvrtý ročník Literárneho Kežmarku sa 13. a 14. júna 2019 uskutoční v rámci 750. výročia udelenia mestských práv Kežmarku a venovaný bude téme Kežmarok a Spiš v krásnej literatúre.
Do autorskej súťaže v písaní poézie a prózy žiakov základných škôl a študentov stredných škôl na Slovensku a Slovákov žijúcich v zahraničí sa tohto roku prihlásilo 345 autorov so 754 literárnymi prácami. Tie vyhodnotí odborná porota a víťazi budú pozvaní do Kežmarku, kde ich okrem hodnotných cien bude čakať i bohatý program.
Otvorenie 54. Literárneho Kežmarku je naplánované na štvrtok 13. júna o 15.00 h pred budovou lýcea, o 15.30 h sa v auditóriu lýcea uskutoční slávnostné vyhodnotenie a odovzdávanie cien. V piatok 14. júna o 9.00 h bude kežmarská mestská knižnica dejiskom seminára Kežmarok a Spiš v krásnej literatúre. Návštevníkom a hosťom podujatia sa predstavia aj tri súčasné literárne osobnosti Kežmarku – spisovateľka a historička Nora Baráthová, pedagóg, publicista a nadšenec histórie Milan Choma a textár, skladateľ a výtvarník Vlado Krausz.
Pre víťazov Literárneho Kežmarku je pripravených aj mnoho ďalších podujatí.
Literárny Kežmarok z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Boris Švirloch